Hoe komt het dat houten speelgoed weer zo populair is ?

  Tooys     24/02/2018     Reacties (0)

Hoe komt het dat houten speelgoed weer zo populair is ?
Vroeger, misschien ook wel toen jij jong was, speelde elk kind met houten speelgoed. Op een bepaald moment is dit grotendeels vervangen door kunststof en plastic. Toch zien we de laatste jaren het houten speelgoed steeds meer terug in de winkels komen. De vraag die hierbij opkomt is: ‘Hoe komt het dat houten speelgoed weer zo populair is?’ En dit is de vraag die wij gaan beantwoorden.
Mensen voelen zich beter bij houten speelgoed
Waarschijnlijk kun jij jezelf hier ook wel in vinden, het voelt simpelweg een stuk beter om een houten trein vast te houden in plaats van een plastieken trein, het voelt een stuk natuurlijker. Ook dit is natuurlijk logisch, hout is een natuurlijk product en staat dus veel dichter bij de mens dan plastic ooit zal doen. Het voelt bovendien veel warmer aan, en zal je veel minder snel een akelig gevoel geven dan plastic. Geen wonder dat ouders weer liever houten speelgoed voor hun kinderen aanschaffen.
Houten speelgoed is beter voor het milieu
De laatste jaren is het milieu natuurlijk steeds meer onder de aandacht gekomen, en ook in de keuze van het speelgoed zien we dit terug. Bij het maken van houten speelgoed komen geen schadelijke stoffen vrij, bovendien kun je het veel bete recyclen dan plastic speelgoed en wordt het in de eerste plaats al van hout gemaakt wat anders verbrand werd.
Het ziet er mooier uit
Dit ligt natuurlijk een klein beetje aan je persoonlijke mening, maar ik denk dat veel mensen het met me eens zijn wanneer ik zeg dat houten speelgoed er een stuk mooier uitziet dan plastieken speelgoed. Het is een stuk rustieker en past bovendien beter bij elk interieur, met houten speelgoed is het dus helemaal niet zo erg wanneer er wat speelgoed in de woonkamer ligt te slingeren. Het is dan lang niet zo’n doorn in het oog dan wanneer het plastieken speelgoed is.
Houten speelgoed gaat veel langer mee
Houten speelgoed is niet alleen dankzij zijn productie beter voor het milieu, het gaat ook een stuk langer mee dan plastieken speelgoed. Houten speelgoed is over het algemeen een stuk steviger dan plastieken speelgoed en het zal voor de kinderen dus ook veel moeilijker kapot te krijgen zijn. Zo zie je dus dat een kind veel langer doet met een houten trein dan een plastieken trein. Het kan zelfs zo ver gaan dat houten speelgoed meerdere generaties meegaat, want het is ook nog eens tijdloos.
 
Nieuwe trends
Iets wat meegaat met alle bovenstaande punten is dat we steeds meer nieuwe trends zien op het gebied van duurzaamheid, maar ook het terugkeren naar de natuur. Mensen willen gezonder gaan eten en ook plastic wordt steeds meer gemeden. In al deze trends past het rustieke, duurzame, houten speelgoed natuurlijk perfect. Het is milieuvriendelijk, dichterbij de natuur dan plastic en brengt ook geen giftige stoffen het huis in, zoals je wellicht wel kan hebben met bewerkt plastic. Zo zie je dus dat ook veel jonge ouders liever voor houten speelgoed kiezen.
Als je naar al deze redenen kijkt is het helemaal niet zo gek dat houten speelgoed steeds populairder is geworden, en dat zijn populariteit alleen maar zal stijgen. Vooral de nieuwe generatie, die zich meer bewust zijn van het gevaar van plastic en het belang van duurzaamheid, zullen steeds meer kiezen voor houten speelgoed. Hopelijk blijft deze trend zich inderdaad voortzetten, want laten we eerlijk zijn, houten speelgoed heeft te veel voordelen boven plastieken speelgoed om niet de vervanging te zijn. Kijk dus ook zeker eens in de webshop om zelf naar houten speelgoed opzoek te gaan.
 

Lees meer

Een vleugje nostalgie

  tooys     11/02/2018     Reacties (0)

Kinderen vinden het ontzettend leuk om speelgoed te hebben, dit zit nu eenmaal in de natuur van een kind. Echter word steeds meer speelgoed gemaakt van plastic en het houten speelgoed word bijna altijd vergeten. Dit vinden wij natuurlijk ontzettend jammer, houten speelgoed is namelijk super goed voor de ontwikkeling van het kind. Je kunt een hele hoop doen met houten speelgoed, van een blokken toren bouwen tot een treintje aan elkaar maken. Ook is houten speelgoed veel steviger dan al dat plastic, daarom willen wij van tooys.nl het houten speelgoed weer wat leven in blazen.Er zijn verschillende redenen waarom houten speelgoed het beste is voor je kind. Houten speelgoed doet namelijk denken aan vroeger, er zit echt een vleugje nostalgie aan. Bijna iedere ouder zal vroeger met houten speelgoed hebben gespeeld, hoe leuk is het dan ook wel niet om jouw kind ook met dit te laten spelen. Daarnaast is houten speelgoed super stevig.
Het gaat jaren mee en je hoeft niet bang te zijn dat het afbreekt. Het kost dan wel wat meer, het heeft ook een veel langere levensduur dan al het andere speelgoed.
Ook is houten speelgoed een mooie aanvulling aan je woonkamer. Een houten treintje laat de kamer er wat levendig uitzien, dat kun je van een plastic Barbiepop niet zeggen. Het ook jeugdig en het hout straalt toch net even iets van klasse uit. Daarnaast zijn er echt ontzettend veel soorten houten speelgoedobjecten. Van treintjes tot aan kastelen, je kunt het zo gek nog niet verzinnen. Kies daarom voor de goede oude tijd en pak eens houten speelgoed in plaats van al dat plastic. Veel beter voor het milieu, en veel beter voor je kind.
 

Lees meer

Helemaal hip: Houten speelgoed

  tooys     31/01/2018     Reacties (0)

 

Het is de snelst groeiende speelgoed trend van 2018: houten speelgoed. In een wereld waar we gewend zijn aan felgekleurd, geestdodend plastic speelgoed en videospellen bedenken willen steeds meer ouders juist wat anders voor hun kind. Houten speelgoed voldoet precies aan deze vereiste.
Speeds meer speelgoed wordt 'slimmer' gemaakt met geluidseffecten, felle kleuren en voorgekauwde speelervaringen. Als gevolg worden de kinderen zelf eigenlijk veel dommer. Houten speelgoed is dan ook het perfecte voorbeeld van hoe speelgoed er uit moet zien.Hout zet aan tot creativiteit
 
Je ziet steeds vaker dat zelfs het speelgoed voor de allerjongsten tot in de kleinste details gevormd wordt. Dit ziet er natuurlijk aantrekkelijk uit in de doos, maar laat alle vormen van creativiteit voor jouw kind achterwege.
Houten speelgoed daarentegen haalt zijn kracht uit zijn eenvoud. Met blije kleuren en simpele vormen kan jouw kind zijn volle inbeeldingsvermogen uitleven op het houten speelgoed. Hierdoor zal jouw kind zich beter ontwikkelen en zal hij meer plezier hebben.

Houten speelgoed is duurzaam
 
Iedereen die met kinderen omgaat kent het probleem: sommig speelgoed is leuk voor een paar dagen maar daarna zijn ze er op uitgekeken. Houten speelgoed kent dit probleem niet. Juist omdat dit speelgoed zich zo goed leent voor het inbeeldingsvermogen van kinderen kunnen zij hier heel lang mee spelen zonder verveelt te raken. Het inbeeldingsvermogen is immers het vermaak voor kinderen, en de grootste bron van een creatieve ontwikkeling.
Niet alleen is houten speelgoed goed voor heel veel speelplezier, het gaat ook nog eens heel lang mee. Hoe ingewikkelder het is, hoe sneller het breekt hoor je wel eens. Dit is ook zeker waar voor kinderspeelgoed. Houten speelgoed bestaat juist uit sterke, simpele vormen gemaakt van kwaliteitsmaterialen. Hierdoor weet je zeker dat houten speelgoed jaren en vaak zelfs generaties meegaat.

Houten speelgoed is tastbaar
 
Het gave aan houten speelgoed is dat het tastbaar is. De robuuste onderdelen en het echte hout zorgen er voor dat jouw kind optimaal gestimuleerd wordt in zijn ontwikkeling. Alles van gevormde blokken in een blokkendoos drukken tot het rondrijden van een houten vrachtwagen, echt alles speelt optimaal in op het zien, voelen en ervaren van speelgoed.


 

Lees meer

waarom houten speelgoed een goede keus is

  tooys     01/10/2017     Reacties (0)

 
Houten speelgoed stimuleert de verbeelding van kinderen
Plastic speelgoed is er in de felste kleuren, vaak met licht en geluid of andere technische snufjes.
Ideaal om de aandacht van kinderen te trekken.
Op zich is er niets mis met dit speelgoed maar je merkt wel dat kinderen er snel op uitgekeken zijn..
Logisch, want iets bijleren of de creativiteit aanspreken zal dit speelgoed meestal niet doen.
Houten speelgoed is eenvoudiger van opzet.
Het zet de deur open voor een grenzeloze fantasie en stimuleert de creativiteit.

Hout is een natuurlijk materiaal dat de temperatuur van je hand aanneemt zodat het lekker warm aanvoelt.
De geur, de textuur, het gewicht en het geluid van hout stimuleert de ontwikkeling van de zintuigen.
Eenvoudig houten speelgoed is vaak niet tot in het allerkleinste detail afgewerkt, wat de fantasie en de creativiteit  stimuleert.
Een houten blokkenset  stimuleert bijvoorbeeld ook de motorische en verstandelijke ontwikkeling.
Denk maar aan het tellen van de blokjes, dezelfde kleuren blokjes samenleggen of het maken van een steeds hogere stapel.
Een hamerbankje stimuleert dan weer de oog-hand coördinatie.

Houten speelgoed vraagt wat ‘werk’.
Het is geen speelgoed waar je op een knop duwt en te horen krijgt op welke letter van het alfabet je net geduwd hebt.
Je moet zelf duwen, trekken, draaien wat tot een actieve geest leidt.
Houten speelgoed bevordert ook het samenspelen van ouders en kind.

Houten speelgoed is tijdloos

Blokken, een schommelpaard, een houten fietsje, een duwstok.
Deze klassiekers ken je ongetwijfeld nog uit je eigen kindertijd.
Het is het soort speelgoed waar wij ook mee speelden.
In een tijd van hoogtechnische snufjes houden kinderen nog altijd van bouwen, schommelen en rijden.
Tegenwoordig is er veel keus in houten speelgoed,het komt weer helemaal in.

 

Lees meer